....

3 x 10

Mijn dochter verloor al haar zelfvertrouwen door tegenslagen op school. Hoe zij haar zelfvertrouwen weer terugvond, kun je zien in deze video van mijn speech '3x10'.

Ik heb ‘storytelling’ als vorm gekozen voor deze speech. Verhalen worden steeds vaker onderdeel van speeches. Cijfers en statistieken worden zo weer vergeten, maar als je je boodschap in een verhaal verpakt, dan is deze makkelijk te onthouden. Het is een goede manier om je punt te maken.

Daarnaast laat je je menselijke kant zien door een persoonlijk verhaal te vertellen. Hierdoor leert men jou kennen, de persoon achter het bedrijf.

Mijn verhaal is waar gebeurd. Ik heb het geschreven n.a.v. de online speechwedstrijd van Toastmasters International. Op 6 februari 2021 was mijn debuut: Ik deed voor het eerst mee aan de clubwedstrijd, georganiseerd door Toastmasters Morgenstond. De video is een live opname van deze wedstrijd.

Aangezien ik de wedstrijd gewonnen heb, mag ik door naar de volgende ronde op 13 maart 2021, de Area wedstrijd van Toastmasters International. Dus de komende weken ga ik opnieuw mijn speech onder de loep nemen, bijschaven en oefenen.

Ik weet al waar ik aan ga werken, maar ik verklap nog niks. Ssssshhhht.

Volg GRATIS Presentatiecoaching

Mirjam Lammertink
Spreken & Speechen
geschreven op 11 februari 2021