Toekomst

Online meetings in de toekomst

Ik durf hier een toekomst voorspelling te doen, als het gaat om online meetings. Ik voorzie dat storytelling DE tool gaat zijn, die ervoor zorgt dat online meetings interessant blijven. Vertel een verhaal en je verbindt, inspireert en motiveert. Vertel een persoonlijk verhaal, waarbij je je hart laat zien en er is vertrouwen en openheid.

Van de week gaf ik les aan een klant op het gebied van spreken en speechen. Hij had van mij de opdracht gekregen om een persoonlijk verhaal te vertellen als inleiding van een bespreking. Deze klant vertelde online waar zijn hart sneller van gaat kloppen en waarom het onderwerp van de bespreking hem persoonlijk raakte. Ik hing aan zijn lippen en werd enthousiast. Ik realiseerde me ineens dat deze communicatiemethode IJZERSTERK is. Juist voor online meetings! Juist nu!

Ook nu we niet fysiek samen zijn, willen we ons met elkaar verbinden. De non-verbale communicatie is minder sterk online, dus het woord is belangrijker. Als we op deze manier elkaar kunnen inspireren worden de vergaderingen en presentaties interessanter en leuker. Je kan denken aan een manager die vertelt wat zijn drijfveer is en waar hij naar toe wil met zijn team. Of een medewerker die vertelt over zijn taken en waarom deze voor hem belangrijk zijn.

Mijn indruk is dat we online presentaties niet zo nauw nemen. Steken we niet veel meer tijd in de voorbereidingen van een offline presentatie? Over enkele weken zijn we dat zat en willen we een goede, professionele presentatie kunnen geven. En we gaan online ˇˇk verlangen naar inspirerende verhalen.

Online meetings waren al populair, maar sinds een paar weken zijn deze meetings in een stroomversnelling gegaan. Nu bij iedereen het ijs gebroken is, kun je op je klompen aanvoelen, dat we deze manier van vergaderen, presenteren en lesgeven zullen blijven toepassen. Bereid je voor op de toekomst en kijk vooruit! Ik help je graag bij de voorbereidingen van jouw verhaal.

Klik hier voor coaching

Mirjam Lammertink
Spreken & Speechen
geschreven op 17 april 2020Algemene voorwaarden Privacy Blogs Reviews Inschrijven Nieuwsbrief